Datum objave: 10. Lipanj 2016

Mileta:Suradnjom s Kinom štitimo interese Šibenika i Hrvatske na tržištu EU

Šibenik News
Šibenik News

Jedan od razloga nedavnog boravka šibenskog dogradonačelnik Danijela Milete i pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, Matije Bumbaka u Narodnoj republici Kini bio je predstaviti geo – strateški položaj grada u odnosu na Europsku uniju te upoznati kineske gospodarstvenike s poduzetničkom zonom Podi kao idealnom ulaznom točkom na europsko tržište.


Upravo o tome dogradonačelnik Mileta govorio je, između ostalih tema, na danas održanoj konferenciji za novinare.

 

Europska Unija postavila je niz blokada prema kineskim gospodarstvenicima koji bi, pak, barem dio njih mogli zaobići suradnjom sa Šibenikom. Istovremeno, suradnja s NR Kinom, jača tržište Hrvatske u okvirima EU, ali i baca sjenu. 

 

- Kineski proizvođači su veliki i jaki i oni mogu konkurirati bez problema velikim europskim proizvođačima, a on i redovno nisu iz Hrvatske. Nama kao Hrvatskoj i Šibeniku bilo bi u interesu da tako nešto dovedemo - kazao je dogradonačelnik Mileta, aludirajući na kineske proizvode koji bi se iz Krešimirovog grada plasirali dalje na tržišta diljem Europe i to čak pod oznakom proizvoda Europske Unije ukoliko bi se isti proizvodili ili spajali u proizvodnim halama na Podima.

 

- Svatko štiti svoje tržište, a mi kao Šibenik i Hrvatska trebamo štiti svoje interese. Tako i mi smatramo da moramo štititi interese grada Šibenika, a to su interesi Hrvatske. Naravno, da neki proizvođač iz neke druge europske države kojemu bi kineska roba napravila pomutnju i konkureniju da je protiv toga - objasnio je Mileta možebitno miješanje kineske robe s europskim proizvodima na tržište Starog kontinenta. 


 

Iz kategorije: Vijesti