Datum objave: 07. Lipanj 2016

HRT i Društvo Juraj Dalmatinac snimaju dokumentarni film povodom 950. obljetnice

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac potpisali su danas ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obveze povezani s proizvodnjom dokumentarno-igranoga filma pod radnim nazivom Šibenik – 950 godina prema scenariju i u režiji Zorana Budaka.

 

Ugovor su potpisali vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić i predsjednik Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac Nikola Grubić. Potpisujući ugovor, vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije izrazio je zadovoljstvo što će se filmom obilježiti velika obljetnica Krešimirova grada.

 

- I na taj ćemo način kao javni medijski servis dati svoj doprinos očuvanju hrvatske kulturne baštine te promidžbi kulturnih i drugih ljepota Šibenika - istaknuo je Siniša Kovačić.

 

Projekt će u ime Hrvatske radiotelevizije koordinirati rukovoditelj Odjela Dokumentarna produkcija Vladimir Brnardić. - Zajedničkim ćemo snagama producirati ovaj film koji bi u trajanju od 50 minuta trebao ispričati priču o 950 godina povijesti Šibenika, što nije nimalo jednostavno, no to je na redatelju Zoranu Budaku i ekipi - rekao je Vladimir Brnardić.

 

- Zahvaljujem potpori i razumijevanju Hrvatske radiotelevizije i radujem se što ćemo doći do cilja i na Božić ove godine imati prigodu pogledati dokumentarno-igrani film o 950 godina povijesti Šibenika - rekao je predsjednik Društva za očuvanje šibenske baštine Nikola Grubić. Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac osnovano je prije pet godina radi oživljavanje kulturne baštine Šibenika, a projekt je dokumentarno-igranoga filma o bogatoj povijesti Šibenika kruna njihovih dosadašnjih aktivnosti.

 

 

Izvor: Društvo za očuvanje Juraj Dalmatinac

Iz kategorije: Vijesti