Datum objave: 06. Lipanj 2016

Petar Baranović:Gradski parking izgubio je smisao i postao parazit grada Šibenika

Šibenik News
Šibenik News

Od 1. lipnja, što se tiče parkiranja na području Šibenika, na snazi je ljetni režim naplate parkiranja na za to predviđenim mjestima pod jurisdikcijom Gradskog parkinga d.o.o.. Mnogi vozači tu su mjeru dočekali na nož, a da su to pokazali primjerom vidjelo se jutros na parkiralištu u tzv. Zona 0 na potezu od katedrale sv. Jakova do nekadašnje Peškarije.

 

- Mehanizirana brigada hrvatske vojske u punoj formaciji mogla je stati koliko je bilo parkirnih mjesta - komentirao nam je Petar Baranović, gradski vijećnik i član Narodne stranke - Reformisti koji je prethodno istu problematiku komentirao na društvenoj mreži Facebook riječima:

 

- Prazna mjesta u Docu jutros, nakon što je dignuta cijena parkinga na deset kuna! Nisu jedina, bilo ih je još! Ovo poskupljenje je dobra gesta za građane Šibenika i dobronamjeran doprinos poslovanju ugostitelja u Docu...

 

Upravo će šibenski Reformisti idućeg tjedna, upućuje nas Baranović, izići na ulicu gdje će prikupljati potpise građana za smanjenje cijena brojnih usluga koje, između ostalog, na mjesečnoj razini, moraju plaćati Gradu Šibeniku.  Baranović će, navodi, osobno stajati za štandom i prikupljati potpise. Na taj će način stanovnicima Krešimirovog grada biti dana mogućnost da se izjasne slažu li se ili ne s iznosima cijena za komunalije, vodu, parking... 

 

No, prije toga, Baranović je javno  dignuo glas protiv deset kuna koliko iznosi cijena parkiranja za jedan sat na šibenskoj obali, točnije u Docu koji ionako živi na provaliji. I nije to samo pitanje cijene od deset kuna za jedan sat već na istom mjestu cijena dnevne parkirališne karte iznosi 185,00 kuna što je dvostruko više u odnosu na cijenu izvan sezone koja iznosi 95,00 kuna. 

 

- Gradski parking d.o.o. izgubio je svoj smisao, a od svog osnutka do danas zbog loših poteza pretvorio se u parazit Grada Šibenika. Cijena od deset kuna za parkiranje u Docu koji koriste Šibenčani poruka je građanima da nisu dobrodošli u centru grada. Ovo je udar na normalno poslovanje segmenta usluge u Docu - tvrdi gradski vijećnik, dodajući da je povećanje nameta na području grada prešlo granice dobrog ukusa te da sve više nalikuje na provociranje građana koji su, kako kaže, na provokacije ionako oguglali kao magare na batine.

 

Gradski proračun puni se ne samo s parkirališnih mjesta i već i s onih koji to nisu pa je svako toliko u akciji i tzv. pauk koji će bez problema, pokazalo se prošlog vikenda, brže - bolje 'pokupiti' parkirani automobil njemačkih registracijskih oznaka ispred hotela Jadran ne pitajući se ni koliko ni zašto se automobil našao na tom mjestu.

 

- Gradonačelniku poručujem neka nabavi još dva pauka, neka zaposli još dvadesetak ljudi iz stranačke mladeži i digne cijene - poručio je Baranović. 

 

 

 

Naslovna fotografija: Dolac, slobodna parking mjesta, Petar Baranović / Facebook

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti