Datum objave: 30. Svibanj 2016

Raspisan Javni poziv za kupnju stana u društveno poticajnoj stanogradnji

Šibenik News
Šibenik News

Danas je raspisan Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana u društveno poticajnoj stanogradnji na području Grada Šibenika.

 

- Poticana stanogradnja bit će realizirana, kao što smo i obećali u predizbornoj kampanji; ovaj Javni poziv temelji se na Sporazumu koji smo potpisali s tvrtkom Elanija, te se nadam da će interes biti velik i da ćemo uskoro „otvoriti“ i novu lokaciju - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Pravo na kupnju stana iz društveno poticane stanogradnje imaju podnositelji zahtjeva koji su na dan objave javnog poziva državljani Republike Hrvatske. Podnositelj zahtjeva koji namjerava stan platiti obročnom otplatom, kako bi isti mogao kupiti, treba zadovoljiti kriterije u pogledu kreditne sposobnosti za odobravanje bankovnog kredita koje određuje poslovna banka u skladu s uvjetima utvrđenim u ugovoru o poslovnoj suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama.

 

Red prvenstva prema kojem podnositelji zahtjeva stječu pravo na kupnju stana određuje se na temelju bodovanja sljedećih kriterija: prvo stjecanje u vlasništvo stana za potrebe stanovanja, stambeni status i uvjeti stanovanja, vrijeme prebivanja na području Grada Šibenika, broj djece predškolske dobi i djece na redovnom školovanju, školska sprema podnositelja zahtjeva, sudjelovanje u Domovinskom ratu, uvrštenje na prethodnoj konačnoj Listi reda prvenstva podnositelja zahtjeva ili njegovog bračnog druga.

 

Navedeni kriteriji izražavaju se odgovarajućim brojem bodova.

 

Zahtjev za kupnju stana podnosi se u roku od 30 dana od dana objave ovog poziva u „Slobodnoj Dalmaciji“, te se predaje neposredno u pisarnici Grada ŠIBENIKA ili se šalje poštom na adresu: Grad ŠIBENIK, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1.

 

Zahtjev se može podnijeti i putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na način da se uz zahtjev skeniraju i svi pripadajući prilozi. Podnositelji zahtjeva dodatne informacije mogu dobiti u Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom, na telefon (022) 431-050, svakim radnim danom od 8,00 do 10,30 sati te putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Iz kategorije: Vijesti