Datum objave: 16. Svibanj 2016

'Gradska čistoća' predstavila aplikaciju i najavila preseljenje na Pode

Šibenik News
Šibenik News

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i v.d. direktora Gradska čistoća d.o.o. Novica Ljubičić predstavili su danas novu web aplikaciju „Prijava nepravilnog odlaganja i odvoza otpada“ kojoj se pristupa preko web browsera na mobilnom uređaju ili tabletu na adresi prijava.cistoca-sibenik.hr.

 

Web aplikacija Šibenčanima omogućuje da fotografiraju nepravilno odlaganje otpada, onečišćenje javnih i zelenih površina, divlja odlagališta te na najjednostavniji i najbrži način dostave podatke i lokaciju na kojoj je problem uočen.

 

- Nova web aplikacija omogućuje bolju komunikaciju s građanima. Građani će na ovaj način moći podijeliti svoja zapažanja na terenu, a naši će kontrolori i operateri moći brže intervenirati i reagirati. Na ovaj ćemo način smanjiti i troškove ophodnje naših vozila, troškove goriva, a bit ćemo i efikasniji -, kazao je Ljubičić.

 

Pozdravljajući ovakav način rada kojim će rad „Čistoće“ biti još prepoznatljiviji, ali i efikasniji, gradonačelnik se dotakao procesa preseljenja upravne zgrade Gradske čistoće na prostor Gospodarske zone Podi s ciljem dugoročnog smanjenja troškova, ali i boljih uvjeta rada za djelatnike ove gradske tvrtke.

 

- Bliži se kraj ovakvim uvjetima rada u Gradskoj čistoći; Grad Šibenik zajedno s Gradskom čistoćom pokreće projekt preseljenja ovog komunalnog poduzeća na lokaciju Podi gdje će se izgraditi dio koji će obuhvatiti i sestrinsku tvrtku Bikarac, ali i upravnu zgradu gospodarske zone Podi s tehničkim dijelom kojeg Čistoća ima. Početak radova na gradnji centra Bikarac za mehaničko biološko zbrinjavanje otpada očekujemo ili krajem godine ili početkom iduće - istaknuo je Burić.

 

Gradska čistoća d.o.o. također je poslala jednog djelatnika na obuku u Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj radi pisanja prijava na EU projekte, kao i apliciranja za sredstva Ministarstva, prije svega, u cilju nabave opreme za rad.
 

Iz kategorije: Vijesti