Datum objave: 07. Svibanj 2016

Gradu Šibeniku gotovo milijun kuna ministarstva za projekt UrbEco

Šibenik News
Šibenik News

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je Gradu Šibeniku 92.844,72 kn za sufinanciranje u provedbi projekta „ Intermodalni urbani ekološki sustav javnog prijevoza autobusima i brodovima- UrbEco“.


Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini objavljen je u ožujku ove godine, a Grad Šibenik je prijavom udovoljio zadanim kriterijima. Projekt UrbEco trenutno se nalazi u fazi izrade Master plana prometa za područje Grada Šibenika, što je ključni strateški dokument za financiranje svih budućih zahvata i mjera u lokalni prometni sustav iz EU fondova.

Osim strateških smjernica, sastavni dio Master plana bit će i kompletni prometni model područja grada Šibenika, a obuhvaća i mjere javnog prijevoza prema otocima.


- Ukupni troškovi izrade plana iznose 1.031.608.00 kn, od čega se bespovratnim sredstvima EU fondova financira 876.866.80 kn, a lokalna samouprava sudjeluje s 154.741,20 kn. Dodijeljenim sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije u 60 posto iznosu rasteretit će se sudjelovanje Grada Šibenika u sufinanciranju izrade prometnog Master plana - rekao je Matija Bumbak, pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

 

Podsjetimo, UrbEco je projekt koji je nastao zbog problema zastarjelog i neodgovarajućeg sustava javnog gradskog prijevoza Grada Šibenika i okolice. Cilj projekta je uspostava intermodalnog brodskog i autobusnog javnog prijevoza temeljenog na inovativnim i ekološkim rješenjima, a specifični cilj je izraditi studijsku i tehničku dokumentaciju koja će povećati razinu pripremljenosti za financiranje i implementaciju projekta UrbEco.
 

Iz kategorije: Vijesti