Datum objave: 05. Svibanj 2016

Šibensko rodilište ovog četvrtka otvara vrata svim budućim roditeljima

Šibenik News
Šibenik News

Odjel rodilišta i ginekologije Opće bolnice Šibenik jedno je od ukupno petnaest rodilišta diljem Hrvatske koje se pridružilo obilježavanju Međunarodnog dana primalja, potvrdio nam je voditelj Odjela, dr. Nikica Živković. 


Tim povodom, Hrvatska komora primalja organizira Dane otvorenih vrata što će se, pak, održati danas, četvrtak, 5. svibnja, od 16 do 18 sati.

 

Buduće mame, odnosno tate sve što iz zanima moći će doznati na predavanju koje će biti održano u predavaonici Poliklinike nakon čega slijedi obilazak rodilišta uz stručno vodstvo, kaže nam dr. Živković. 

 

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana primalja potaknuto je čestim kritikama na zdravstveni sustav, ali i zbog loše hrvatske demografske slike, stoga se nastoji učiniti korak u dobrom smjeru otvarajući vrata rodilišta javnosti. Primaljska struka je plemenito zvanje, nešto s čime smo svi bili u doticaju a da možda nismo ni bili svjesni – svakoga nas je u ruke najvjerojatnije prvo uzela primalja.

 

Na Danu otvorenih vrata primalje će u rodilištima biti na raspolaganju trudnicama i ostalima zainteresiranima, organizirane će biti radionice na kojima se mogu dobiti informaciju od toga što trudnice čeka u rađaonici do toga što pripremiti za boravak u rodilištu.


Namjera je „osvijestiti javnost da u sklopu skrbi koju primalje pružaju žene imaju manje prijevremenih poroda, manje intervencija i korištenja lijekova u porodu i ostvaruju veće zadovoljstvo pri samom porodu i nakon poroda, čime se također povećava postotak dojene djece“, naglasila je predsjednica Hrvatske komore primalja Barbara Finderle.

 

Odlična je ovo prilika za sve trudnice da se upoznaju s rodilištem i svim što ih čeka i to prije samog poroda.

 

 

 

Piše:Snježana Klarić

 

Iz kategorije: Vijesti