Datum objave: 28. Travanj 2016

Kontra vladajućem HDZ-u:GO SDP Šibenik osnovao savjetodavno tijelo u službi građana

Šibenik News
Šibenik News

Gradski odbor SDP-a Šibenik na svojoj je 13. sjednici, održanoj u srijedu, 27.travnja, donio odluku o osnivanju Savjeta Gradske organizacije SDP-a Šibenik, kao stručnog savjetodavnog tijela. Za predsjednika Savjeta izabran je Joško Šupe, dok je za zamjenika predsjednika imenovan Josip Živković.

 

Osnovna svrha predložene organizacije Savjeta GO SDP Šibenik je građanima ponuditi bolja rješenja na trenutno otvorene probleme u gradu koje aktualna gradska vlast ne riješava dovoljno brzo i kvalitetno, poput nepotrebnih nameta, nagomilanih dugova, problema u funkcioniranju ustanova u predškolskom odgoju kao što je neuravnoteženost subvencija privatnim i gradskim vrtićima, krize u kulturnom životu Šibenika, izrade potpuno nove socijalne politike.

 

Istovremeno, Savjet će raditi i na kristaliziranju smjera kojim bi se grad Šibenik trebao kretati kako bi se što brže i kvalitetnije razvijao.

 

Na sjednici su imenovani i predsjednici odbora koji čine Savjet GO SDP-a Šibenik, a radi se o stručnim stranačkim, ali i nestranačkim ljudima.


Predsjednikom Odbora za financije imenovan je Mirko Goreta, na čelo Odbora za gospodarstvo, poduzetništvo, razvoj i EU fondove izabrana je Kristina Jerkov, Josip Živković preuzeo je predsjedanje Odborom za komunalnu djelatnost, dok je Tonči Restović izabran za predsjednika Odbora za gospodaranje gradskom imovinom. Za predsjednicu Odbora za predškolski odgoj, školstvo, kulturu i socijalnu politiku izabrana je Jelena Matulović Čaleta, Odbor za mlade, sport i glazbena događanja u gradu preuzet će Zoran Kalpić, a Odborom za branitelje predsjedat će Damir Kuvač.
 

Iz kategorije: Vijesti