Datum objave: 21. Travanj 2016

U svibnju kreću popravci dječjih parkova, a dogodine isti dobivaju video nadzor

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što je prošli tjedan upozorila i gradonačelnika Šibenik, Željka Burića, ali i cijelu javnost putem medija da je dječje igralište na Baldekinu u Šibeniku ponovno uništeno, ista mama potužila nam se kako do danas ništa nije učinjeno.

 

- Imamo dojavu o parku. Napravili smo evidenciju oštećenih sprava i ovih dana potpisujemo ugovor s tvrtkom izvođačem radova na popravcima oštečenja ne samo tog parka njih petnaestak - odgovorio nam je pročelnik Upravog odjela za komunalne djelatnosti, Miroslav Lucić, na upit je li upoznat sa situacijom u parku koji i dalje redovito posjećuju čak i organizirano vrtićka djeca.

 

Dakle, pored dječjeg parka na Baldekinu popravljat će se i oni na Biocima, u Ulici Petra Preradovića, na šibenskoj rivi. 

 

- Ima dosta toga, a popravljat će se i parkovi u okolnim naseljima koja imaju iste probleme s oštećenjima pa nećemo ići u popravak jednog po jednog parka nego ćemo nastojati napraviti sve zajedno. Radovi bi trebali početi u svibnju kada se očekuje da bi sve trebalo biti i gotovo - govori nam Lucić.

 

Iznos koji namjeravaju izdvojiti, a koji je uvjetovan ponudom izvođača radova koji su prihvatili kao najbolji je onaj do 200 tisuća kuna, a kako ne bi bilo da se dječji parkovi, igrališta na kojima bi djeca trebala provoditi kvalitetno i sigurno vrijeme popravljaju od godine do godine, bez da se počinitelji i kažnjavaju, doznajemo da se dogodine planira postaviti i video nadzor. 

 

- Plan nam da u Proračun grada Šibenika za iduću godinu stavimo i iznos potreban za postavljanje video kamera - kaže prvi čovjek šibenskih komunalaca, dodajući da se radi o mjeri zaštite dječjih parkova diljem Šibenika. 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti