Sidebar Menu

Datum objave: 20. Travanj 2016

Potpisan ugovor o projektu energetske obnove dječjeg vrtića Kućica

Šibenik News
Šibenik News

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević uručio je danas Odluku o financiranju energetske obnove dječjeg vrtića „Kućica“ zamjeniku gradonačelnika mr.sc. Danijelu Mileti.

 

Gradu Šibeniku su dodijeljena bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 850.944,07 kn o čemu su danas ugovor potpisali ministar i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

 

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1.215.634,38 kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira sa 40 posto, Europski fond za regionalni razvoj sa 30 posto, što je ukupno 850.944,07 kn, dok je preostali iznos osiguran u Proračunu Grada Šibenika za 2016. godinu.

 

Projekt Energetske obnove dječjeg vrtića “Kućica“ u Šibeniku podrazumijeva primjenu tehničkih rješenja u smislu učinkovitije uporabe energije kojim će se postići uštede od čak 73 posto.

 

- Na natječaj je pristiglo više od 300 prijava, a i sama procedura, koju je valjalo ispoštovati, bila je iznimno kompleksna, tako da je svega 14 korisnika dobilo sredstava; od čega 10 za projektnu dokumentaciju, a samo 4 za građevinsku energetsku obnovu, među kojima je Grad Šibenik na što sam iznimno ponosan. Ovo je samo jedan u nizu projekata energetske učinkovitosti za kojeg je Grad Šibenik dobro napisanom prijavom osvojio bespovratna sredstva FZOEU-a ili mjerodavnih ministarstava. Prije dječjeg vrtića Kućica dobili smo 900 tisuća kuna za modernizaciju gradske javne rasvjete, 1,4 milijun kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, 524 tisuće kuna za obnovu sportskog objekta Miminac na kojem su radovi u tijeku, te 200 tisuća kuna za učinkovitiju rasvjetu koju trebamo postaviti u osnovnu školu Jurja Dalmatinca. Ne treba zaboraviti ni desetke šibenskih obitelji kojima smo osigurali bespovratna sredstva za obnovu fasada i krovova i ugradnju obnovljivih izvora energije u njihova kućanstva -  kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.


Mjere poboljšanja energetske učinkovitosti predmetne zgrade uključuju: energetsku obnovu, odnosno toplinsku izolaciju vanjskih zidova i krovova, energetsku obnovu prozora i vrata te ugradnju zaštićenih termostatskih ventila i balansiranje sustava centralnog grijanja kao strojarsku mjeru poboljšanja energetske učinkovitosti.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.