Sidebar Menu

Datum objave: 12. Travanj 2016

Novi stanari industrijske zone Podi garantiraju ostanak mladih u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Industrieservice d.o.o. za gradnju i servis industrijskih pogona Šibenik, izgradit će halu na parceli od 13 575 m2 na Gospodarskoj zoni Podi, te, sukladno investicijskom programu, u roku od 3 godine zaposliti 52 djelatnika u pogonu koji će proizvoditi metalne strukture, kako stoji u kupoprodajnom ugovoru kojeg su jutros potpisali prokurist Industrieservice d.o.o. Mate Mijoč i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.


Investitor je za navedenu parcelu uplato iznos od 67.848,00 eura, te se ugovorom obvezao u roku od devet mjeseci, računajući od dana sklapanja ovog kupoprodajnog ugovora, pribaviti urednu građevinsku dozvolu za gradnju odnosno potvrdu glavnog projekta sukladno idejnom projektu i dobivenoj lokacijskoj dozvoli, te započeti s gradnjom.

 

U roku od dvije godine računajući od dana sklapanja ovog kupoprodajnog ugovora gradnja hale treba biti dovršena, a investitor započeti s obavljanjem djelatnosti.

 

Drugi ugovor potpisali su direktorica tvrtke Adria Libar d.o.o. za pružanje usluga u pomorskom prometu Renata Knežić Rak i gradonačelnik Željko Burić; radi se o parceli od 7.000 m2 čija vrijednost iznosi 35 000 Eur. Ugovorom se investitor obvezao u roku od osamnaest mjeseci, računajući od dana sklapanja ovog kupoprodajnog ugovora pribaviti urednu građevnu dozvolu za gradnju odnosno potvrdu glavnog projekta sukladno idejnom projektu i dobivenoj lokacijskoj dozvoli, te započeti s gradnjom.

 

- U hali ćemo proizvoditi simulatore i opremu koja se koristi u obuci pomoraca i osoblja na platformama, proizvodit ćemo manje radne dizalice i simulatore za edukaciju u sferi protupožarne zaštite i to po ekološki prihvatljivim mjerama EU - kazala je direktorica Knežić Rak.


U roku od trideset i šest mjeseci investitor bi trebao dovršiti gradnju i pribaviti urednu uporabnu dozvolu, te započeti s obavljanjem djelatnosti i zaposliti 6 djelatnika.

 

- Pored turističke priče, po kojoj Šibenik sve više biva prepoznat, uvijek ističem kako je malo i srednje poduzetništvo na našoj zoni Podi iznimno važno za daljnji razvoj našega grada. „Zdravi“ pogoni i, prije svega, proizvodna mjesta, neophodna su baza za povezivanje s našim sveučilišnim Studijem, a sve u cilju zadržavanja mladosti u Šibeniku, ali i privlačenja „mozgova“ iz drugih sredina - kazao je tijekom potpisivanja ugovora gradonačelnik Željko Burić.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam