Datum objave: 11. Travanj 2016

Bandić u Šibeniku, između Kalmete i Burića: Fali mi Split ovdje

Šibenik News
Šibenik News

Predstavljanje turističko – gastronomsko – sportskog događanja Pink Wing u Šibeniku okupilo je gradonačelnike triju hrvatskih gradova na jednom mjestu.

 

Gradonačelnika grada domaćina promocije, Šibenika – Željka Burića, gradonačelnika najpoželjnije turističke destinacije Europe za 2016., Zadra – Božidara Kalmetu te gradonačelnika metropole Lijepe Naše – Milana Bandića.

 

Kad pred sobom imate personu kakva je zagrebački gradonačelnik, Bandić sigurni ste da će biti i zanimljivo i materijala za smijeh. Ništa drugačije nije bilo ni ovog puta.

 

 

I dok je gradonačelnik Krešimirovog grada, Burić istaknuo da Zadar i Šibenik povezuje slavno ime arhitekture, projektant Nikola Bašić koji potpisuje zadarske Morske orgulje i Pozdrav Suncu, te šibensku šetnicu u kanalu sv. Ante, D Resort hotel u Mandalini, te uskoro i žičaru, Bandić se zapitao – gdje je u cijeloj priči Split.

 

- Ja vas sve skupa pozdravljam, ali fali mi Split ovdje. Stalno je to natjecanje tko je bolji Split, Zadar ili Šibenik – primijetio je Bandić odmah na početku svog govora, ne dajući odgovor koju dalmatinsku metropolu on preferira.

 


- Hvala kolegi Kalmeti i kolegi Buriću što smo zajedno ovdje, što možemo nešto zajedno napraviti jer Hrvatskoj fali zajedništva u svakom pogledu – naglasio je zagrebački gradonačelnik, dodajući da mu je drago što spomenuta tri grada povezuje upravo jedinstven projekt kakav je Pink Wing.

 

Prvi čovjek glavnog hrvatskog grada nije propustio primijetiti ni kako je najveće bogatstvo Lijepe Naše upravo raznolikost koju ima, a koja se očituje u posebnosti svakog grada pojedinačno.

 

Reklo bi se, ono što nas razdvaja, to nas i spaja.
 

Iz kategorije: Vijesti