Datum objave: 01. Travanj 2016

Zbog nepravilnost pri zapošljavanju ravnateljice, Kazalište plaća kaznu od 100 tisuća kn

Šibenik News
Šibenik News

 

Zbog počinjenih prekršaja prilikom zapošljavanja Maje Trlaje, najprije na mjesto voditeljice Ureda Međunarodnog dječjeg festivala a nakon toga na mjesto ravnateljice Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Inspekcija rada kaznila je šibensko Kazalište novčanom kaznom u iznosu od 106.000,00 kuna.

 

Tadašnja odgovorna osoba u kazalištu,  Nera Gojanović dužna je platiti iz svog džepa kaznu u iznosu od 4.000,00 kuna, a okrivljena Maja Trlaja 9.000,00 kuna. Inspektor rada utvrdio je da Maja Trlaja, kada je zaposlena za voditeljicu ureda MDF nije ispunjavala jedan od uvjeta, a to je aktivno znanje dva svjetska jezika.

Drugi prekršaj odnosi se na zakašnjelu prijavu nove ravnateljice za mirovinsko i zdravstveno osiguranje budući da to nije učinjeno odmah, već tek pola godina od Trlajinog preuzimanja dužnosti ravnateljice Kazališta.

 

U Gradu Šibeniku, koji je osnivač šibenskog Kazališta, kazali su nam da za te nepravilnosti nisu znali i da su za sve odgovorni ljudi u Kazalištu.

 

Činjenica je da to skupo košta i da se troši novac iz gradskog proračuna. Kazalište je i prije nekoliko godina prekršilo zakon i prilikom zapošljavanja voditelja tehnike i tada su morali platiti kaznu od 50.000,00 kuna.

Iz kategorije: Vijesti