Datum objave: 31. Ožujak 2016

Zlarinjani više ne žele tolerirati neodgovorno ponašanje koncesionara brodara Jadrolinije

Šibenik News
Šibenik News

 

Vladimir Buneta, predsjednik mjesnog odbora Zlarin, ponovno je napao Jadroliniju zbog nesposobnosti. Najnoviji slučaj je kvar broda Lara zbog kojeg su u subotu otočani šest sati bili odsječeni od kopna bez naznake kada će trajekt početi voziti.

 

"Nije problem u tomu što se brod pokvario. To se događa, ali nedopustivo je to koliko je otklanjanje kvara trajalo. Za to vrijeme ljudi s otoka su morali čamiti u Šibeniku, među njima i naši učenici ne znajući kada će stići kući", ističe Buneta. Problem je bio u tomu što se zbog banalnog kvara koji je mogao otkloniti u Šibeniku oštećeni dio mora nositi na popravak u Zadar.

 

"Vrijeme je da se naši problemi stave na stol i da i na najvišoj razini o tome raspravimo i pronađemo rješenje. Koncesija Jadrolinije ove godine izlazi, bez obzira na to što je to državna tvrtka oni su samo koncesionar i brodar za nas, oni trebaju poštivati svoje ugovore. Ako nisu sposobni ili nemaju brodova dovoljno, onda neka odustanu i neka dođe neki drugi koncesionar", oštar je bio Buneta.

 

Zlarinjani ne žele više tolerirati ni to što brodovi za jače bure ne pristaju na njihovom otoku što se događa i na Žiriju. "Pravo kapetana je da ocijeni može li brod zbog vjetra pristati u luku, ali ne možemo mi zbog toga trpjeti. Brodar koji je zadužen za održavanje linija mora svoju zadaću ispunjavati. Ako brodovi koje ima nisu odgovarajući neka ih zamijeni onima kojima vjetar neće smetati", ističe Buneta koji očekuje da se Jadrolinija konačno počne odgovorno ponašati.

Iz kategorije: Vijesti