Datum objave: 29. Ožujak 2016

Grad Šibenik o slučaju Begić: Krive su institucije na čiji rad nemamo utjecaj

Šibenik News
Šibenik News

O više nego nesretnom slučaju Begić, mladoj povratničkoj obitelji iz Njemačke koja je u okviru industrijske zone Podi u Šibeniku htjela izgraditi tvornicu za izradu djelova za motocikle, o čemu smo ranije pisali, nakon nekoliko dana oglasio se i Grad Šibenik.

 

U priopćenju poslanom medijima, iz Ureda gradonačelnika Željka Burića ističu kako su ogorčeni nastalom situacijom za koju smatraju da je Grad učinio sve što je bilo u njegovoj moći.

 

Priopćenje prenosimo u potpunosti.

 

''S obzirom da u nekoliko posljednjih dana medijski prostor zauzima priča o slučaju tvrtke Begić d.o.o., ovim putem želimo naglasiti kako je Grad Šibenik, odnosno njegove službe, u okviru svojih ovlasti i u skladu s raspisanim natječajem, donosio odluke u najkraćem mogućem roku o čemu postoji raspoloživa dokumentacija. Situacija u kojoj se našao gospodin Kristijan Begić posljedica je postupanja tijela i institucija na čiji rad gradska uprava nema utjecaja.

 

Naime, svaki poduzetnik-kupac zemljišta na Gospodarskoj zoni Podi u roku od 18 mjeseci, od dana sklapanja ugovora, dužan je o svom trošku izraditi parcelacijski elaborat kojim se formira posebna zemljišna čestica. Riječ je o ugovornoj odredbi koju je g. Begić svojim potpisom i potvrdio, odnosno prihvatio i preuzeo na sebe, čime se otklanja tvrdnja da je Grad bio taj koji je trebao ishoditi parcelaciju zemljišta.

 

Zona Podi jedna je od najvećih i najperspektivnijih poduzetničkih zona u Hrvatskoj; dosad je realizirano 30 ugovora s poduzetnicima koji dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije, Nizozemske i Poljske, a u pripremi je novih 20-ak projekata. Jedna od prednosti ove zone jest to što su proizvodne djelatnosti oslobođene komunalnog doprinosa, dok je komunalna naknada za tvrtke u zoni znatno smanjena. U 30 radno-operativnih tvrtki zaposleno je preko 1000 radnika, što je pozitivna gospodarska priča u ovim teškim vremenima.

Tim više smo ogorčeni što je ovaj cijeli slučaj vezan uz Šibenik, iako se uistinu tu i dogodio, ali ponavljamo, gradska administracija je uredno izvršila svoje obveze, te smatramo kako odgovor na brojna pitanja u ovom slučaju treba uputiti na adrese nekih drugih institucija.'', stoji u priopćenju s potpisom pročelnice Ureda gradonačelnika, Ane Gojanović - Rakić.
 

Iz kategorije: Vijesti