Datum objave: 29. Ožujak 2016

Priča za ne povjerovati: Kako je grad Šibenik ostao bez investicije od 10 milijuna kuna

Šibenik News
Šibenik News

 

Zbog propusta Grada Šibenika kod dodjele parcele na Podima poduzetniku Kristijanu Begiću, a koji traje od 2011. godine, Grad Šibenik ostaje bez investicije vrijedne 10 milijuna kuna.

 

BEGIĆ je u šibenskoj zoni Podi želio izgraditi tvornicu za proizvodnju dijelova za motocikle, čopere. Mladi je poduzetnik, povratnik iz Njemačke, pored toga ostao i bez tvrtke koja je pozitivno poslovala jer su mu je Trgovački sud u Šibeniku i FINA izbrisali. Begić se ovih dana, nakon što je preko noći ostao bez tvrtke obratio novinarima i postao top tema svih nacionalnih medija, a Šibenik se našao na stupu srama iako Begić nije ogorčen na Šibenčane.

 

"Sve je počelo od toga što mi je Grad prodao neparceliziranu zemlju na koju se nisam mogao uknjižiti više od tri i pol godine. No to sam uspio riješiti do prošlog ljeta kada sam trebao krenuti u planirano ulaganje. Budući da je počinjala turistička sezona odlučili smo pričekati do jeseni. Međutim bez mog znanja, bez ikakvog dopisa i upozorenja trgovački sud i Fina su izbrisali iz registra moju firmu Begić d.o.o. koju sam osnovao u Šibeniku upravo zbog te investicije. Unatoč tomu što nije u planiranom roku počelo ulaganje u pogon na Podima firma je pozitivno poslovala i sve svoje obveze uredno podmirivala. Da smo izbrisani doznali smo tek 12. listopada kada smo trebali isplatiti plače tako da mi je prošao i zakonski rok za žalbu." objašnjava Begić.

 

On smatra da je nedopustivo to što poduzetnici u takvim slučajevima ne dobivaju nikakve dopise već informaciju da su izbrisani mogu doznati jedino ako redovno, svakog dana prate web stranicu Trgovačkog suda.

 

"Budući da sam uredno poslovao i da nisam imao nikakvih problema nisam imao razloga pratiti objave na toj stranici" ističe Begić i tvrdi da uzrok brisanja nisu mogući propusti knjigovođe i da je sve sam od početka provjeravao.

 

Begić ne vjeruje da će uspjeti "oživjeti" svoju tvrtku iako je, kako kaže, angažirao nekoliko odvjetnika, ali ne odustaje od planirane investicije, no siguran je da je neće provesti na šibenskom području nego na nekoj drugoj lokaciji.

 

Aktualna gradska vlast izlazi mu u susret pokušavajući osigurati zakonske uvjete da od njega Grad sada otkupi parcelu na Podima.

 

"Razgovarao sam s Tihomirom Paškovom, pročelnikom Ureda za upravljanje gradskom imovinom i on je bio šokiran time što mi je dogodilo. Kazao je da je to katastrofa i da će pronaći načina i predložiti Gradskom vijeću da grad kupi to zemljište od mene no sve ovisi o odluci Gradskog vijeća!"kaže taj mladi povratnik iz Njemačke koji je za svoj projekt imao osigurano tržište i novac. 

 

Foto: Slobodna Dalmacija

Iz kategorije: Vijesti