Datum objave: 28. Ožujak 2016

Sjećanje na Anu Rukavinu i dalje živi: 'želim život' inspiracija je mnogima

Šibenik News
Šibenik News

Na današnji dan prije 39 godina rođena je šibenska nevista koje je preranim odlaskom s ovog svijeta obilježila mnoge života, Ana Rukavina.

 

Tim povodom Zaklada koja nosi njeno ime i širi dobrotu te tragom Aninih riječi 'želim život' nudi novu priliku za život na pripadajućoj stranici na društvenoj mreži Facebook objavila je prigodni, rođendanski tekst u slavu Ane i njene ostavštine.

 

Ana nas je, nažalost, prerano napustila, ali u sjećanje na nju i njenu misiju, u više od devet godina rada Zaklade Ana Rukavina, trudili smo se pomoći oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih hematoloških oboljenja te vjerujemo da smo zahvaljujući Aninoj viziji mnogima zaista i pomogli.

Ana i njena vizija i dalje nas motiviraju da pomažemo potrebitima te smo od 2006. godine povećali broj upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa skromnih 150 darivatelja na 50.832 upisanih potencijalnih darivatelja, od čega je 47.424 uzoraka tipizirano.

Zahvaljujući proširenom Registru, do danas je pružena nada u spas 59 života zbog čega smo osobito sretni i ponosni, a sve zahvaljujući velikoj želji i viziji naše Ane i dobrih ljudi koji su odlučili dati djelić sebe kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije!

Iz kategorije: Vijesti