Datum objave: 16. Ožujak 2016

Šibeniku uskoro dva nova studija u suradnji s Norveškom i Institutom 'Ruđer Bošković'

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik dobit će u 2017. godine još dva sveučilišna studija, bez obzira na najave aktualne hrvatske Vlade da će preispitati broj i kvalitetu sveučilišnih studija u Šibeniku, najavio je danas gradonačelnik Željko Burić nakon što je na takav stav hrvatske Vlade upozorio vijećnik SDP –a, Ivan Rajić komentirajući izvješće o radu šibenskog gradonačelnika kojem je posebno apostrofirano osnivanje Studija za energetiju u Šibeniku.


- Otvaramo dva posve nova studija kakvih nema u Hrvatskoj, a ni šire i to u suradnji s Norveškom i Institutom 'Ruđer Bošković'. Nastava će biti na engleskom i hrvatskom jeziku. Sadržaji studija su izabrani na temelju iscrpne analize i bit će konkurentni - kazao je Burić, dodavši kako će javnost uskoro svemu biti detaljno obavještena.


No već je jasno da se odustalo od prvotne ideje da jedan od studija bude akvakultura, vjerojatno zbog toga što takvi studiji već postoje, a nema veće potrebe za kadrovima koje školuju, na što je i danas upozorio vijećnik reformista Petar Baranović.


Ivica Poljičak, predsjednik Gradskog vijeća, iznio je najsvježije podatke po kojima je samo jedna trećina studenata koji studiraju u Šibeniku iz Šibenika i Šibensko – kninske županije, jedna trećina je iz susjednih Splitsko - dalmatinske  i Zadarske županije, a trećina iz ostalih djelova Hrvatske što opvrgava uvjerenje da u Šibeniku studiraju uglavnom mladi iz Šibenika.

 

 

Iz kategorije: Vijesti