Datum objave: 09. Ožujak 2016

Lepur i ostali menadžeri ne dobivaju astronomske otpremnine nego kao i svi 4500 kn

Šibenik News
Šibenik News

 

Prijavljena astronomska potraživanja bivših menadžera TLM bila su tema i današnje Skupštine vjerovnika TLM –a koja je trajala više od pet sati. Osporavali su ih je Vedran Uranija iz SSSH i Zdravko Burazer iz Hrvatskog sindikata metalaca kazavši da oni kao članovi bivše Uprave ni pravno ni zakonski ni moralno nemaju temelja da im se priznaju tražbine i da su nanijeli nesagledivu štetu TLM – u. Samo četiri TLM-ova menadžera – Branimir Lepur , bivši predsjednik uprave Aluminiuma, Tonči Kandido te članovi uprava Mira Čule i Stipe Grubišić na osnovu ugovora o radu, te otpremnina proisteklih iz menadžerskih ugovora od društva TLM Aluminium d.d. potražuju ukupno 6,1 milijun kuna!

 

Branimir Lepur kazao je danas za Županijski radio Šibenik da svi, uključujući i menadžere mogu dobiti samo polovicu od tri minimalne plaće pa je cijela priča o velikim potraživanjima bivših menadžera samo dio isforsiranog senzacionalizma dijela novinara. Jednako su besmislene i priče o odgovornosti menadžera za propast TLM-a. Stečaj je, naglasio je Lepur, posljedica toga što TLM nije u posljednjih 25 godina poslovao pozitivno.

 

No, stečaj je ujedno i nova prilika za tvornicu. Naime, Skupština vjerovnika treba potvrditi ugovor o najmu tvornice sa slovenskim Impolom. To je osnovni uvjet za pokretanje proizvodnje i početak zapošljavanja radnika. 

Iz kategorije: Vijesti