Datum objave: 08. Ožujak 2016

Za obnovu vrtića Kućica Šibeniku dodijeljeno 850 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Šibenik News
Šibenik News

 

Uskoro kreće energetska obnova dječjeg vrtića Kućica za koji su Gradu Šibeniku odobrena bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša od 851 tisuću kuna.

 

Ukupan projekt obnove koštat će 1,4 milijuna kuna. Vrtić je površine od 831 četvornih metara, a projektom je predviđena toplinska izolacija, zamjena dotrajalih prozora i vrata uz ugradnju zaštite od Sunčeva zračenja, te termostatskih ventila na sustav centralnog grijanja. Procijenjena ušteda toplinske energije za grijanje iznosi preko 51 tisuću kilovata uz smanjenje emisije CO2 oko 16,3 tona godišnje.

 

„Ovo je samo jedan u nizu projekata energetske učinkovitosti za kojeg je Grad Šibenik, dobro napisanom prijavom, osvojio bespovratna sredstva FZOEU-a ili mjerodavnih ministarstava. Prije dječjeg vrtića kućica dobili smo 900 tisuća kuna za modernizaciju gradske javne rasvjete, 1,4 milijun kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, 524 tisuće kuna za obnovu sportskog objekta Miminac na kojem su radovi započeli, te 200 tisuća kuna za učinkovitiju rasvjetu koji tek treba postaviti u Osnovnu školu Jurja Dalmatinca. Ne treba zaboraviti ni desetke šibenskih obitelji kojima smo osigurali bespovratna sredstva za obnovu fasada i krovova i ugradnju obnovljivih izvora energije u njihova kućanstva.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta.

 

Nakon poboljšanja zgrada će biti energetski razred A, dok je sada u energetskom razredu C.

Iz kategorije: Vijesti