Datum objave: 04. Ožujak 2016

Indijski veleposlanik Kumar u Šibeniku pričao o ulaganju u turizam, agroindustriju i IT sektor

Šibenik News
Šibenik News

 

Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, Njegova Ekscelencija Sandeep Kumar, danas je posjetio Šibenik, a u prostorima Šibensko – kninske županije primili su ga zamjenik župana Zoran Smolić i Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika.

 

Razgovaralo se o razvoju gospodarske suradnje između Indije i hrvatskih gradova, a kao potencijali ulaganja u Šibenik istaknuti su turizam, agroindustrija i IT sektor.

 

„Želim 'izaći' iz Zagreba i upoznati druge krajeve zemlje u svakom sektoru, kulturnom, ekonomskom te u turističkom smislu. Primarni mi je cilj uspostaviti ekonomske veze s Veleposlanstvom Indije i gradovima i županijama Hrvatske, a indijska hotelska industrija mogla bi biti zainteresirana za područje Šibenika.“, rekao je veleposlanik Indije Sandeep Kumar.

 

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer upoznao je veleposlanika sa šibenskim projektima vezanim uz turizam, kulturu te za gospodarsku zonu Podi. „ Grad Šibenik je izdao Katalog investicijskih prilika gdje je moguće vidjeti prostorne potencijale ovog područja za moguće ulagače, a uskoro kreće i objava međunarodnog javnog poziva za iskaz interesa za područje zone TEF-a.“, rekao je Penđer.

 

Zamjenik Župana Zoran Smolić predstavio je posebnosti Šibensko- kninske županije, koja ima iznimno prostorno bogatstvo i prirodne vrijednosti.

Iz kategorije: Vijesti