Datum objave: 01. Ožujak 2016

Ivan Klarin: Šibenski HDZ je zapravo samo "mlađi brat" zadarskog HDZ-a

Šibenik News
Šibenik News

 

Priopćenjem za medije oglasio se županijski odbor SDP-a u kojem kritiziraju lokalni HDZ podsjećajući kako su iz Domoljubne kolacije isticali kako će u izvršnoj vlasti biti kadrovi iz naše županije, što se nakon konstituiranja Vlade i odbora, po njihovim riječima, nije dogodilo. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

Iako je HDZ Šibensko-kninske županije najavljivao da će popunjavanjem kadrovske križaljke nove Vlade RH biti zastupljen veliki broj članova HDZ-a iz naše županije to se naravno nije dogodilo.

Predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije uporno je izjavljivao je da ćemo biti ugodno iznenađeni zastupljenošću kadrova na izvršnim funkcijama iz naše županije, koja je „bastion HDZ-a“. Vjerujem da je i on sam, nakon svih ovih imenovanja, neugodno iznenađen, jer se po tko zna koji put potvrđuje teza da je šibenski HDZ doista mlađi brat zadarskog HDZ-a.

Do sada jedinoj pomoćnici ministra imenovanoj iz naše županije želimo puno uspjeha u radu, pogotovo u interesu naše županije.

Međutim, nas brine činjenica da se ovakav suficit kod imenovanja ne prelije i na suficit kod ulaganja Vlade RH na područje Šibensko-kninske županije, pogotovo u infrastrukturnom smislu. Vlada Zorana Milanovića, uz ostale, osigurala je dva značajna projekta za prometni i turistički razvoj ove županije. Prvi je gat „Vrulje“ za „cruisere“ u šibenskoj luci, a drugi značajni projekt je zaobilaznica grada Vodica.

Nadamo se da će novi ministar prometa obići i našu županiju poput Istarske i najaviti izgradnju brze ceste Šibenik-Drniš-Knin te da će lokalni predstavnici HDZ-a znati kvalitetnije „izlobirati“ projekte nego su to činili kod „lobiranja“ kadrova na izvršne funkcije u Vladu g. Oreškovića, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP-a. 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: