Datum objave: 24. Veljača 2016

Prigovore kod internet kupovine od sljedećeg tjedna možete riješiti online putem

Šibenik News
Šibenik News

 

Hrvatski potrošači, pa tako i Šibenčani koji kupuju proizvode i usluge putem interneta iz europskih zemalja, od ovog tjedna moći će sve sporove i pritužbe riješiti brzo i jednostavno online. Europska komisija osmislila je platformu za sve države članice, a koja će se koristiti kod prigovora za kupovinu unutar vlastite zemlje kao i EU.

 

„Hrvatska platforma za sada se ne može koristiti za kupovinu unutar zemlje ali to će moći za mjesec dana. Naime, Sabor ovih dana treba usvojiti zakon koji će omogućiti da se na ovaj način rješavaju i sporovi kod Internet kupovine u Hrvatskoj, ističe DANIJELA MARKOVIĆ KRSTIĆ, voditeljica Europskog potrošačkog centra Hrvatska koji će biti koordinator cijelog projekta.

 

Većina se potrošača koji imaju problema pri kupnji do sada nisu žalili jer su smatrali da je postupak predug i da se neće riješiti. Alternativno rješavanje sporova brz je i jeftin način rješavanja sporova. U prosjeku je za rješavanje predmeta potrebno najviše 90 dana, a dosadašnja iskustva pokazuju da je 70 posto potrošača zadovoljno rješenjem.

 

Procedura će biti jednostavna. Ako se kupac osjeća zakinut moći će se direktno ulogirati na zemlju i poslati prigovor. Prema istraživanjima svaki treći hrvati kupuje online.

Iz kategorije: Vijesti