Datum objave: 18. Veljača 2016

SOBA (DAŠ) PUNA ŽELJA: Što Šibenčani žele u svom gradu

Šibenik News
Šibenik News

U sklopu adventskog sajma u Šibeniku članice SOBE DAŠ Iva Petković i Ana Selak uz pomoć Jure Kneževića postavile su pano naslova “Što biste promijenili u svom gradu?” na kojem su građani mogli napisati sugestije i komentare onoga što bi htjeli promijeniti ili poboljšati u gradskom prostoru.

 

Među mnoštvom napisanih komentara, što konstruktivnih, što duhovitih, selektirani su oni koji su se najčešće pojavljivali kako bi se dobila slika nedostataka u prostoru iz perspektive građana. Komentari su podijeljeni po temama te su istaknuti bijelom bojom, a između svake teme mogu se pročitati najčešće navedene izjave.

 

Projekt nije zamišljen kao anketa, već kao početak dijaloga između građana i arhitektonske struke kako bi se zajedničkim djelovanjem pokušalo istražiti problematiku grada, a u konačnosti doći i do njegova poboljšanja.



Jedan od razloga postavljanja panoa bio je i poticanje ljudi na razmišljanje o gradu kao o njihovom vlastitom prostoru. Obzirom da je grad živi organizam koji se konstantno mijenja i kao takav treba odgovarati na potrebe svojih korisnika, nužno je ostvariti kvalitetnu komunikaciju između onih koji upravljaju gradom te onih koji ga koriste.

 


Konstruktivni komentari i kritike će se nastaviti prikupljati putem web-a te su svi građani dobrodošli poslati svoje prijedloge na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., dok će SOBA DAŠ kroz daljnje radionice s građanima pokušati odgovoriti na neke od problema koji su se pokazali ključnima.

Iz kategorije: Vijesti