Datum objave: 12. Veljača 2016

Šibenik se povezuje s talijanskim i bugarskim gradovima za učinkovitiji razvoj turizma

Šibenik News
Šibenik News

 

Grad Šibenik sudjeluje u još jednom europskom projektu, financiranom iz programa Europa za građane. Radi se o projektu naziva SISTERS (Sharing ideas for Sustainable Tourism: an Event for Relevant Stakeholders), namijenjenog razvoju novih rješenja održivosti u turizmu. Ukupna vrijednost projekta je 14.500€.

 

Uz Šibenik, u projektu sudjeluju još dva grada: talijanski Pineto i bugarski Razlog. Zajedničko je ovim gradovima što im je turizam među najvažnijim izvorima prihoda, a potencijal koji imaju može se, osnaživanjem veza, još više razvijati.

 

Ovaj projekt temelji se na zajedničkim turističkim interesima i partnerskoj predanosti u njegovanju ljudskih, kulturnih i prirodnih resursa kako u gradovima domaćina tako i na Europskoj razini.
Projekt želi umrežavanjem gradova omogućiti stanovnicima da imaju otvoreni put za debatu, predlaganje promjena te da imaju direktnu vezu kako sa gradovima koja sudjeluju u ovome projektu tako i sa Europom. Sve promjene i ideje će se popisati i uvrstiti u finalni Sporazum koji će potpisati partneri i koji će služiti za sve buduće komunikacije i partnerstva.
Projektom je predviđen jedan info dan po gradu, gdje će se građani moći više informirati o projektu, gradovima Pinetu i Razlogu te dati svoje ideje, prijedloge i/ili kritike o održivom turizmu ka očuvanju prirodnih i kulturnih dobara.

 

Projektom je predviđeno sudjelovanje građana u aktivnostima koje će završiti u svibnju, međunarodnim događajem u gradu nositelju projekta, u Pinetu u Italiji.
 

Iz kategorije: Vijesti