Datum objave: 06. Veljača 2016

Trgovački sud odlučio: Ivan Rude više nije stečajni upravitelj šibenskog Autotransporta

Šibenik News
Šibenik News

Trgovački sud u Zadru  donio je rješenje o razrješenju dužnosti Ivana Rude, a za novu stečajnu upraviteljicu Autotransporta Šibenik postavljena je Marica Nekić koja na tom sudu inače vodi još nekoliko stečajeva, piše internetski portal eZadar.hr.

 

Stečajna sutkinja Ana Markač je na temelju pismene predstavke radnika i nalaza sudskog vještaka zaključila da je Ivan Rude počinio niz radnji nespojivih s urednim obavljanjem posla stečajnog upravitelja u Autotransportu Šibenik.

 

Sudska vještakinja Maja Kostijal analizirala je poslovanje i utvrdila između ostalog da je Rude brojne putne naloge naplaćivao bez pokrića, kupio pet polovnih autobusa i službeno vozilo za više od pola milijuna eura, isplaćivao stimulacije bez kriterija i zapošljavao bez suglasnosti stečajnog suca.

 

Zanimljivo je da je Rude zbog nekih sličnih razloga prije dvije godne razriješen dužnosti stečajnog upravitelja brodogradilišta Nauta Lamjane.

 

U međuvremenu je podnio kandidaturu na predsjedničkim izborima, bio povjerenik predstečajne nagodbe u zadarskom Tankerkomercu u kojem će upravo ovih dana biti izabran za člana Nadzornog odbora.

Iz kategorije: Vijesti