Sidebar Menu

Datum objave: 04. Veljača 2016

Ovo nije fotografija za turističku razglednicu Krešimirovog grada

Šibenik News
Šibenik News

Kad bi ulice pričati mogle, toliko toga bi rekle. Posebno to vrijedi za Zagrebačku ulicu u Šibeniku koju povijest pamti i kao Masnu ulicu zbog velikog broja mesara koji su tu svojedobno imali svoje obrte. 

 

Zagrebačka ulica jedna je od dvije arterije stare gradske jezgre Krešimirovog grada i na svakom koraku čuva najmanje jednu crticu iz povijesti koje vješto nagrđuju slike iz sadašnjosti. Jedna takva slika nalazi se pri sredini ulice koja vodi do crkve sv. Duha, crkve sv. Ivana, palače u kojoj se nalaze uredi Javne ustanove Nacionalni park Krka...

 

 

Na kraju krajeva, to je ulica koja vodi do tvrđave sv. Mihovila no prije negoli dođu do mjesta na kojem je kraljevski Šibenik postavio kamen temeljac, posjetitelj, turist, tuzemni, inozemni vidjet će ružne izloge poput ovog odavno zatvorenog, 'prebojanog' plakatima, a odnedavno razbijenog stakla.

 

 

Često je tu i pretrpan koš za otpad koji se kad 'prikipi' može pronaći i na tlu. Nimalo lijepa slika grada koji se 'busa' turističkim razglednicama. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam