Datum objave: 03. Veljača 2016

Zbog Baronea, hotela...:Šibeniku do početka sezone nova turistička signalizacija

Šibenik News
Šibenik News

Turistička signalizacija na ulicama i trgovima grada Šibenika zadnjih godina mijenja se pred gotovo svaku turističku sezonu. Iznimka neće biti ni ova godina pa grad već na proljeće očekuje novi 'make over'. Turistička zajednica grada Šibenika postavit će nove ili nadopuniti postojeće table s nazivima novih kulturno - povijesnih znamenitosti u službi turizma. 

 

Tako će posjetitelji grada odsad točno znati gdje se točno nalazi Heritage Hotel Life Palace, kako do novoobnovljene tvrđave Barone ili, pak, u kojem smjeru krenuti prema šetnici u kanalu sv. Ante. 

 

ZA PAR GODINA OPET IZNOVA

 

- Pojačat će se signalizacija u svakom slučaju, a mijenjat će se još puno toga. Zapravo, signalizacija već postoji, ali ona nije detaljna. Izradit ćemo i novu brošuru kroz naredna dva mjeseca. Mnogo toga se promijenilo unazad par godina.  Nekad su brošure i ostali materijali znali stajati isti i po petnaestak godina. Tako je bilo od 1997. do 2011. godine kad smo napravili nove,a evo već sad ćemo opet za dvije, tri godine imati tvrđavu sv. Ivana, hotel Krka na obali - govori nam direktor Turističke zajednice grada Šibenika, Dino Karađole. 

 

Nova turistička signalizacija očekuje i Ulicu Nikole Tesle koja bi trebala biti jedan od ukupno tri pravca na koja će se upućivati posjetitelji tvrđave Barone. Preostala dva su onaj iz smjera Šubićevca i preko Istarske ulice poviše zgrade Doma zdravlja. 

 

No, to se, dodaje Karađole, tek moraju dogovoriti voditeljica Odjela za fortifikacijski sustav pri Muzeju grada Šibenika, Gorana Barišić i on. 

 

PROMJENE ZNAČE NAPREDAK

 

- Sve te promjene su dobre. To znači da se radi. Nažalost, šteta je što investicije u turizmu ne prati i industrija jer od čega bi sad živeli brojni ljudi u Šibeniku da nije turizma - priznao je prvi čovjek lokalnog TZ ureda.

 

Jedna od signalizacija mogla bi ukazivati na smjer prema Martinskoj, nekadašnjem omiljenom kupalištu Šibenčana koje će ovog ljeta iz naftalina izvaditi članovi Udruge za promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija, a koja uživa podršku direktora Karađole. 

 

- Mi smo tu ideju podržali još prošle godine kad se prvi put o tome pričalo, a sad očekujemo sastanak koji je već najavljen. Meni je osobno drago što ćemo dobiti još jednu lokaciju u gradu - kazao je Karađole o ideji u realizaciji, a koja će Šibeniku donijeti kino na otvoreno, obnoviti kupalište na Martinskoj i proslaviti pola stoljeća važne prometnice, Šibenskog mosta. 

 

Iz kategorije: Vijesti