Sidebar Menu

Datum objave: 27. Siječanj 2016

Detalji otvaranja Barone: Svjetla koja povezuju tvrđave i hologram barona Degenfelda

Šibenik News
Šibenik News

 

U petak u 18 sati počinje program za uzvanike i goste, a u 21 sat otvara se tvrđava za građane koji već prvoga dana žele posjetiti novi šibenski spoj suvremenog i tradicionalnog, tvrđavu Barone.

"Suvremeno i tradicionalno zamislili smo i program otvaranja. Istaknut ću svjetlosne snopove koji će povezati sve šibenske tvrđave, a posebno zanimljiv sigurno će biti hologram barona Degenfelda i očekujemo njegovu interakciju s građanima Šibenika", rekla je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica ustanove Tvrđava kulture Šibenik.

Očekuje se bogata gastro ponuda, ali s ciljem da se tako bogata i tradicionalna zadrži i u danima nakon otvaranja.

"Upravo je gastro priča važna za dojmove posjetitelja. Naravno očekujemo bogat odaziv zainteresiranih. Važno je da bude i kvalitetnih suvenirnica i suvenira", rekao je pročelnik Odjela za gospodarstvo, Matija Bumbak.

Iako Barone još nije otvoren, gradonačelnik Željko Burić najavio je apliciranje za uređenje i treće po redu šibenske tvrđave i to sv. Ivana za koj postoji projektna dokumentacija na 1500 stranica.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.