Datum objave: 23. Siječanj 2016

I Šibenik promovira startup kulturu - početkom veljače stižu američki startuperi

Šibenik News
Šibenik News

Šibenik se priključio Startup Europe Week-u, europskom tjednu promoviranja startup kulture, inicijativi koja se na poticaj i uz financijsku podršku Europske komisije u prvim danima veljače organizira u dvjestotinjak europskih gradova i 40 zemalja, u Hrvatskoj još u Zagrebu i Rijeci.


- Startup Europe Week u Europi se događa prvi put, po uzoru na slične događaje u Silicijskoj dolini, području s najvećom koncentracijom high-tech tvrtki na svijetu, koja je zbog Googlea, Facebooka, Applea, Microsofta, Applea i mnogih drugih, postala sinonim za tehnološki razvoj i napredak - pojašnjava Matija Bumbak pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

 

Iz SAD-a u Šibenik po drugi put stiže Keith Bradley, koji trenutno u Chicagu razvija vlastitu konzultantsku tvrtku Intrinsyc za razvoj i unaprjeđenje poslovanja, a iza sebe ima iskustvo vođenja jednog od najvećih tamošnjih tehnološko-inovacijskih centara i coworking prostora, asistiranja šefu tehnološkog odjela u predsjedničkoj kampanji Baracka Obame i 16 godina staža u IT sektoru.


Iz Zagreba nam dolazi Hrvoje Bujas, suosnivač vodećeg domaćeg portala grupne kupovine Crno jaje i hrvatske tražilice za nekretnine GoHome, rođeni Šibenčanin sa zagrebačkom adresom.


Na šibenskom Startup Europe Weeku govorit će i Matija Bumbak, šef tima gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj koji je u Šibeniku razvio co-working prostor Urbani inkubator 2.0 te brojnim konferencijama, radionicama i meetupovima potiče razvoj startup kulture.


Ideja Startup Europe Week-a je informirati startupere o oblicima financiranja, uz ostalo i potporama iz europskih i domaćih fondova, podijeliti iskustva uspješnih među njima i motivirati ljude da se odvaže zaplivati startup poduzetničkim vodama.


Sva događanja pa tako i ovo šibensko su besplatna. Vidimo se 3. veljače 2016.g. u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić". Početak je u 17 sati.
 

Iz kategorije: Vijesti