Sidebar Menu

Datum objave: 19. Siječanj 2016

Prvi tjedan u veljači ključevi grada Šibenika bit će u rukama maškara

Šibenik News
Šibenik News

 

Grad Šibenik i Društvo Naša djeca organiziraju u veljači pokladne svečanosti, u kojima će sudjelovati dječji vrtići, osnovne i srednje škole te udruge građana.

Gradom će maškare vladati točno tjedan dana. Primopredaja gradskih ključeva najavljena je za utorak 2. veljače 2016.g., a gradonačelnik grada Šibenika predat će ključeve maškarama u 11,00 sati na Trgu Republike Hrvatske. Maškarana povorka, koju će činiti djeca iz svih šibenskih vrtića, praćena Šibenskom narodnom glazbom i mažoretkinjama, proći će prije toga od Poljane, Ulicom Vladimira Nazora, preko obale do Trga RH.

Na pokladni utorak, 9. veljače 2016.g. karnevalska će povorka već tradicionalno krenuti u 15 sati s Baldekina prema obali i Trgu Pavla Šubića I (ispred zgrade Županije), gdje će biti održan prigodni program, pročitana optužnica i obrana te presuda Krnji. Nakon spaljivanja Krnje, krivca za sve nedaće u protekloj godini, bit će održan ples pod maskama na otvorenom.

Posebno povjerenstvo proglasit će i nagraditi najbolje ovogodišnje maske.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.