Datum objave: 07. Siječanj 2016

FOTO: Grad Šibenik i lokalni TZ na krilima uspjeha Adventa najavljuju sadržajno bogatu 2016.

Šibenik News
Šibenik News

Božićno - novogodišnji program Advent u Šibeniku u organizaciji Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika, a u izvedbi mladog šibenskog dvojca, Morane Periše i Zorana Eraka ispunio je sva očekivanja.

Zaključak je to svih uključenih u provedbu zacrtanog plana i programa prema kojemu je u Perivoju Roberta Visijanija, kao središnjem mjestu, održano preko 150 sati glazbenog programa kroz 23 dana koliko je Advent trajao.

 

PISMO IZ SLOVENIJE

 

Program Advent u Šibeniku posjetilo je preko 20 tisuća posjetitelja koji su, pak, nazdravili s preko 10 tisuća ispijenih čaša kuhanog vina. Prema riječima gradonačelnika Željka Burića, razloga za slavlje imaju i ugostitelji i hoteljeri uključeni u Advent. 

- Postigli smo sve što smo očekivali, a naš osnovni cilj bio je vratiti ljude u centar grada - kazao je Burić, a s njim se složio i prvi čovjek gradskog TZ-a, Dino Karađole koji je dodao da su u to vrijeme hotelski kapaciteti bilo popunjeni kao nijedne godine ranije, a zadovoljni su bili i svi ugostitelji koji su podržali organizaciju blagdanskog programa.

 

- Uspjeli smo postići efekt da osim stanovnika ŠIbenika, u grad dolaze ljudi iz cijele županije što dosad nije bio slučaj - priznao je Karađole, dodavši da o iznimnom uspjehu Adventa u Šibeniku svjedoči i brojka od 180 posjetitelja tvrđave sv. Mihovila koliko ih je zabilježeno drugog dana 2016. godine. Upita za smještaj i blagdanski program u Krešimirovom gradu nije manjkalo ni uoči proslave Dočeka pa je jedan takav upit, prema riječima direktora lokalnog TZ-a, stigao iz Slovenije od društva koje je čulo za odlično organiziran doček 2015. kada su Šibenčani u novu godinu ušli uz Dubiozu Kolektiv. 

Dobar glas, izgleda, doista se daleko čuje, pa na krilima uspjeha iz prosinca 2015., Grad, TZ s dvojcem Periša - Erak na terenu najavljuju još bolji, programski sadržajniji Advent u Šibeniku za prosinac započete godine. 

 

URBANO SREDIŠTE 

- Program je pokazao da je Šibenik na mapi urbanih središta Hrvatske - kazala je Morana Periša, dodajući da mjesta za poboljšanje još uvijek ima pa se idućim blagdanima već sad mogu veseliti i najmanji stanovnici Šibenika i njihovi prijatelji koji bi trebali stići iz svih krajeva Hrvatske i Europe, jer će se ono širiti kako i spada gradu koji nosi titulu grada djece. 

Dodajmo i to da je 23 dana programa koji je uključio koncerte nekih od trenutačno najzvučnijih imena hrvatske glazbene scene poput Vatre, Pavela, Bang Bang, Mangroove koštao je sve skupa 732 tisuće kuna što je, napominje pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Šibenika, Mirjana Žurić, manje nego godinu ranije. 

 

Zahvaljujući sponzorima, skupljeno je 413 tisuća kuna, a razliku u iznosu od 319 tisuća kuna podmirit će Grad Šibenik iz gradskog proračuna. 

 

Protekli Advent u Šibeniku svojim kamerama zabilježila je ekipa iz Sky Action tvrtke koja upravo monitra dobiveni materijal u film koji bi, pak, trebao biti u službi promocije Šibenika kao idealnog zimskog odredišta posebno u vrijeme blagdana. 

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: