Datum objave: 04. Siječanj 2016

Predstavnici Grada morali na silu preuzeti gradilište na tvrđavi Barone, izvođač radova nestao

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici šibenske gradske uprave morali su prije nekoliko dana u nazočnosti sudskog vještaka i javnog bilježnika provaliti na gradilište na tvrđavi Barone koje je izvođač radova, zadarska tvrtka Ploter, napustio bez da je dovršio preuzete poslove.

Potvrdila nam je to pročelnica Ureda šibenskog gradonačelnika Ana Gojanović Rakić.

- Dosadašnji izvođač radova, izabran na javnom natječaju po zakonitoj proceduri, duže razdoblje nije izvodio radove predviđenom dinamikom, probijao je predviđene rokove te kršio brojne ugovorne obveze. Grad Šibenik, kao investitor, zajedno sa sudskim vještakom i s javnim bilježnikom preuzeo je objekt uz zapisnik - kazala nam je.

Tako se potvrdilo da Grad Šibenik ima problemima s izvođačem radova na tvrđavi Barone o čemu se nagađa već dva mjeseca.

 

RANIJE UPOZORENI


Građevinari su već prije upozorili kako je tvrtka Ploter ponudila nerealnu cijenu od 4,8 milijuna kuna te da nije bila osposobljena preuzeti te zahtjevne radove. Pričalo se o tomu kako su radili s neiskusnim radnicima koje su nakon dobivenog posla uzeli sa Zavoda za zapošljavanje te da im je za poslove koje iskusni građevinari obave za nekoliko dana trebalo više od 20 dana.
Slavko Šimović, vlasnik Plotera sve je vrijeme tvrdio kako to nije istine te kako radovi neznatno kasne zbog nabave specifičnih materijala. Umjesto da sve dovrše prema Ugovoru na kraju su napustili gradilište.

Unatoč tome, u gradskoj upravi tvrde da će radovi biti završeni u planiranom roku i da će tvrđava biti otvorena krajem siječnja.

 

-S obzirom na stupanj završenosti objekta nisu očekivani problemi jer se radi o sitnim, finalnim završnim radovima te će u posao biti uveden novi izvođač, odabran također zakonitom procedurom - ističe Ana Gojanović Rakić.

Zadarska tvrtka Ploter izabrana je za uređenje Barone među sedam ponuđača zbog najniže cijene. Angažirani su i u Zadru na obnovi Kneževe palače koja se također financira iz EU fondova. I na tom je natječaju tvrtka prošla s najnižom cijenom, ali i tu kasni s radovima.
 

Iz kategorije: Vijesti