Datum objave: 03. Prosinac 2015

Grad Šibenik preko projekta javnih radova ove godine zaposlio 37 osoba

Šibenik News
Šibenik News

 

Grad Šibenik na svom području ove je godine uspješno proveo projekt javnih radova. Projekt se odvijao u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u sklopu mjere „Radom za zajednicu i sebe“. Od početka sustavne prijave u svibnju odobreno je 10 projekata i zaposleno 37 osoba.

Javni radovi provodili su se u sljedećim gradskim četvrtima i mjesnim odborima: GČ Jadrija (4 radnika), GČ Mandalina ( 3 radnika ),GČ Šubićevac (3 radnika), GČ Vidici (2 radnika), MO Danilo (5 radnika), MO Jadrtovac (2 radnika), MO Konjevrate (4 radnika), MO Zaton (4 radnika) i MO Zlarin (4 radnika). U sklopu javnih radova troje radnika zaposleno je i u projektu Mladi Šibenika za bolji EU, kao i troje radnika u projektu Pomoć starijim stanovnicima stare gradske jezgre. Prvi radnici započeli su s radom 01. lipnja 2015. godine.
Javni radovi uspješno su privedeni kraju 09.studenog ove godine u pet sljedećih Mjesnih odbora i Gradskih četvrti: MO Zaton, MO Zlarin, MO Konjevrate, GČ Vidici i GČ Mandalina. Radovi su prethodno završili u GČ Jadrija 30.09.2015.

Radovi traju do 09.12.2015. godine u GČ Šubićevac , te u MO Jadrtovac, dok će oni u MO Danilo završiti 29.02.2016.

„Za potrebe uređenja svojih gradskih četvrti i naselja, Grad Šibenik je početkom godine nabavio alat u vrijednosti pedeset tisuća kuna. Nabavljena su dva kresača visokih grana, tri motorne pile, šest motornih kosa i jedanaest štitnika za glavu. Alat je kupljen namjenskim sredstvima radi uređenja i održavanja javnih površina, posebno u sklopu radova za pripremu turističke sezone. Nedugo zatim je uslijedio poziv Gradske uprave predstavnicima mjesnih odbora i zainteresiranim udrugama da prijave svoje potrebe za sezonskim radnicima koje bi Grad zaposlio posredstvom sustava javnih radova.“, naglasio je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.
Valja istaknuti kako je, pored navedenih 10 odobrenih projekata, Grad Šibenik prijavio još i projekte za javne radove u Vrsnom, Boraji, Kapriju, Raslini, Žirju, Dubravi kod Šibenika, Ražinama Donjim i Vrpolju, međutim zbog prekoračenja financijske kvote koja je propisana za Šibensko-kninsku županiju od strane središnjice Zavoda u Zagrebu, Zavod za zapošljavanje nije bio u mogućnosti odobriti tražena sredstva.

Što se tiče javnih radova u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, zapošljavani su radnici u održavanju, gdje stručna sprema i radno iskustvo nije bila bitna. Radovi pretežno obuhvaćaju održavanje protupožarnih putova, čišćenje groblja, uređivanje zelenila, čišćenje plaža i održavanje čistoće javnih površina. Radnici su zapošljavani od 3 do 6 mjeseci, ovisno o potrebama pojedinih gradskih četvrti i mjesnih odbora, a primaju minimalnu plaću propisanu Zakonom u Hrvatskoj.
 

Iz kategorije: Vijesti