Datum objave: 26. Studeni 2015

Najavljeno osnivanje "dnevnog boravka" za mlade radi sprječavanja rizičnih oblika ponašanja

Šibenik News
Šibenik News

 

Udruga Mladi u EU u suradnji sa sličnim udrugama iz susjednih gradova Splita i Zadra danas je održala okrugli stol na temu „Mladi u riziku- pojavnost, oblici podrške i pomoć u zajednici. Sudionici okruglog stola složili su se kako je siromaštvo osnovni problem koji izaziva rizična ponašanja mladih bilo da se radi o ovisnosti, kriminalu, nasilju ili ostalim oblicima poremećaja u ponašanju.

Šibenska udruga Mladi u EU pokušava stvoriti poticajno okruženje za mlade kojima prijete rizici, te ojačati mjere prevencije. U udruzi su najavili i projekt Dnevnog boravka za mlađe osobe, gdje bi uz međusobno druženje smanjili mogućnost za rizično ponašanje. O iskustvima sa sličnim projektima i važnosti njihove provedbe govorili su predstavnici udruga iz drugih gradova.

"Jaka lokalna zajednica i naporan rad udruga mogu puno napraviti na sprječavanju rizika ponašanja mladih. Moji šibenski kolege vrlo marljivo i stručno rade, a moram pohvaliti njihovu ideju "dnevnog boravka", rekla je Đordana Barbarić iz splitske udruge MOST.

Iz kategorije: Vijesti