Datum objave: 26. Studeni 2015

Uskoro kreće obnova sportskog objekta Miminac u Varoši

Šibenik News
Šibenik News

 

U idućih nekoliko dana bit će poznat izvođač radova na obnovi dvorane Miminac u gradskoj četvrti Varoš. Na natječaj se javilo pet izvođača s rasponom cijena od 2,5 do 3,2 milijuna kuna.

Zgrada Miminac, bivši Partizan, stara je 80 godina, a upravna zgrada 60 godina. Krov prokišnjava, prozori su puni propuha, u dvorani je zimi hladno, a svlačionice su mračne i derutne. Grad je za obnovu ovog objekta dobio bespovratna sredstva od 524.045 kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radovi na dvorani Miminac će se izvoditi u dvije faze. Očekivani završetak svih radova je listopad 2016.

„Osim energetske obnove, obnovit će se svlačionice, sanitarni čvorovi i popratne prostorije u suterenu dvorane, čime ćemo dobiti i podno grijanje i sustav solarno grijane tople vode“, kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika. .

Radovi će obuhvatiti zamjenu vanjske stolarije, sanaciju i izolaciju svih krovova i vanjskih zidova te tavana dvorane, potpunu rekonstrukciju i građevinsko-obrtničko preuređenje cijelog suterena (oko 400 m2) i ulaza u dvoranu uz izmjenu svih elektro, strojarskih, vodovodnih i kanalizacijskih instalacija, te micanje oronulih vanjskih tribina.
 

Iz kategorije: Vijesti