Sidebar Menu

Datum objave: 25. Studeni 2015

Ugostitelji traže smanjenje stope PDV-a za ugostiteljstvo s 13 na 10 posto

Šibenik News
Šibenik News

 

Ugostitelji I turistički djelatnici, članovi Hrvatske obrtničke komore, traže od buduće Vlade I Ministarstva financija, smanjenje stope PDV-a sa sadašnjih 13 na 10 posto kao I ukidanje poreza na potrošnju koji je propisan samo za ugostiteljstvo. Naime, prema Zakonu o financiranju jedinica lokalne samouprave i uprave, ovaj je porez propisan do iznosa od 3 %, a u pravilu se koristi maksimalna stopa.

Zahtjevi struke objedinjeni su u sedam točaka sa Kongresa ugostitelja I turističkih djelatnika koji je održan u Šibeniku.

Ugostitelji traže I jednostavan i legalan način povremenog zapošljavanja kao što je to praksa s vaučerima u poljoprivredi i ribarstvu, naglasio je Nenad Šepak, predsjednik Ceha ugostitelja I turističkih djelatnika HOK-a.

Među zahtjevima je I da se troškovi reprezentacije priznaju u 100% iznosu u cilju povećanja potrošnje i poticanja zapošljavanja u ugostiteljskom sektoru kao i plaćanje poreza na dohodak u paušalnom iznosu.

Na Kongresu se raspravljalo I o poreznim inspekcijama I kvalitetnijem obrazovanju za potrebe ugostitelja.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam