Datum objave: 12. Studeni 2015

Kapetan Baljkas: Nisam protiv hidroaviona, ali ne želimo ugroziti sigurnost šibenskih ribara i nautičara

Šibenik News
Šibenik News

 

Na objavu da je Europski obalni prijevoznik (ECA) prekrižio Šibenik s karte hrvatskih hidroaerodroma koje će koristiti u svojim vodeno-zračnim turističkim operacijama i da je isključivi krivac za to lučki kapetan Robert Baljkas, stigla je i reakcija kapetana koji kaže da nikada izričito nije zabranio europskoj kompaniji korištenje šibenske luke za slijetanje hidroaviona, nego je samo tražio ispunjavanje sigurnosnih kriterija potrebnih da bi se bez rizika za sigurnost ribara i nautičara slijetanje moglo obaviti.

„Ja sam samo tražio od Europskog obalnog prijevoznika da ispune sigurnosne kriterije i da objasne što će se dogoditi u slučaju da u luci po lijepom vremenu borave ribari ili nautičari. Na to nisu imali odgovor, ali su me automatski optužili za destrukciju projekta što nije istina“, rekao je lučki kapetan Baljkas.

Također, šibenski lučki kapetan napominje da je stranoj kompaniji predlagao drugu lokaciju za formiranje hidroaerodroma i to na predjelu Soline kod Zablaća, a za što im ne bi trebala posebna dokumentacija, čak ni lokacijska dozvola, međutim, tvrdi Baljkas, Europski obalni prijevoznik odmah je odbacio tu mogućnost.

„Ispada tako da sam ja protiv hidroaviona u Šibeniku. Nije istina, ja sam za, ja želim hidroavion u našem gradu, ali red se mora znati. Prvenstveno red koji uključuje visoki stupanj sigurnosti. Soline su odbili jer nije u samom srcu grada“, kaže šibenski lučki kapetan i nada se da bi se dogovor u budućnosti ipak mogao postići.
 

Iz kategorije: Vijesti