Datum objave: 11. Studeni 2015

Dragana Paravinju zbog trećeg suđenja koje će biti u Splitu možda premjeste i u splitski zatvor

Šibenik News
Šibenik News

 

Vrhovni sud odlučio je da će se treće suđenje Draganu Paravinji suditi u Splitu i to za ubojstvo i silovanje Drnišanke Antonije Bilić. Pripremno ročište moglo bi biti do kraja godine, prenosimo s portala 24sata.

Kako je Vrhovni sud ukinuo i drugu osuđujuću presudu Paravinji, zatraženo je da se sudi pred drugim sudskim vijećem. No, kako u Šibeniku više nije bilo sudaca za mladež koji nisu bili uključeni u rad na tom predmetu, predmet je delegiran u Split. Prethodnih dana špekuliralo se da bi Paravinja mogao završiti u Zadru, no ipak je odluka pala na Split. Moguće je da zbog preseljenja slučaja u Split, Paravinju premjeste iz šibenskog u splitski zatvor.

Podsjetimo, Vrhovni sud ukinuo je drugu osuđujuću presudu Draganu Paravinju u kojoj je osuđen na 40 godina zatvora jer, kako je obrazloženo, nije dokazano da je ubojstvu Antonije Bilić prethodio pokušaj silovanja te da tako nije dokazana kvalifikacija teškog ubojstva radi prikrivanja silovanja. Dakle, nije sporno ubojstvo, već silovanje, piše portal 24sata.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3