Datum objave: 10. Studeni 2015

VIDEO Pogledajte kako će izgledati uvala Vrnaža; projekt vrijedan 38 milijuna kuna

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibensko – kninska županija, Grad Šibenik i Županijska lučka uprava obavili su sve potrebne pripreme za pretvaranje zapuštene uvale Vrnaže u novi ukras Šibenika – prostranu, modernu i funkcionalnu komunalnu lučicu, odnosno luku otvorenu za javni promet lokalnog značaja.

Izgradnja komunalne luke u Vrnaži koštat će oko 38 milijuna kuna. Novac za tu veliku i vrijednu investiciju osiguran je u proračunima Grada Šibenika, Šibensko – kninske županije i Županijske lučke uprave. Trenutno je u tijeku izrada procjene utjecaja luke na okoliš, a raspisan je i natječaj za izvođača radova na prvoj fazi njene izgradnje. projekt će biti ostvaren u cijelosti kroz šest faza s tim da će u prvoj, koja je na neki način urgentna, biti uređena južna obala uvale Vrnaža, odnosno sjeverna obala poluotoka Mandaline gdje su mještani izgubili svoje rive i vezove tijekom izgradnje prometnice do hotela D-marin.

U nastavku pogledajte animiranu simulaciju budućeg izgleda Vrnaže u kojoj je zorno pokazano kako će se šibenska Pepeljuga, zapuštena i prekrcana Vrnaža, pretvarati, bez pretjerivanja, u pravu princezu koja će biti istinski ukras Šibenika.

Prva faza izgradnje komunalne luke u Vrnaži počinje čim bude izabran izvođač radova, a koštat će oko deset milijuna kuna. Buduća komunalna luka imat će oko 600 vezova i svu potrebnu infrastrukturu.  

Video

Iz kategorije: Vijesti