Datum objave: 10. Studeni 2015

Zbog nesavjesnih građana šporka voda s balkona izljeva se po novouređenom trgu Dražena Petrovića

Šibenik News
Šibenik News

 

Nakon nekoliko dojava građana (posredstvom društvenih mreža) Komunalni odjel dobio je dojavu kako pojedini stanari zgrada na Trgu Dražena Petrovića tijekom dana peru svoje balkone, te navedena voda curi na javnu površinu po prolaznicima koji se tamo zateknu. Kako je riječ o iznimno frekventnoj površini, primorani smo uputiti javni apel stanarima zgrada da se pridržavaju Odluke o komunalnom redu.

Naime, temeljem Odluke o komunalnom redu Grada Šibenika, u dijelu koji se odnosi na održavanje čistoće i čuvanja javnih površina, na javnim površinama ne smije se ostavljati niti se na njih bacati bilo kakav otpad ili ih na bilo koji drugi način onečišćavati. Ovim putem molimo građane-stanare zgrada uokolo Trga Dražena Petrovića, da se pridržavaju navedene odluke kako da ne bi dolazilo do intervencije komunalnih redara zbog onečišćenja javnih površina.
Da podsjetimo, u obavljanju nadzora komunalni redar je ovlašten, među ostalim, rješenjem narediti fizičkim i pravnim osobama radnje u svrhu održavanja komunalnog reda, naplatiti novčanu kaznu na mjestu počinjenja prekršaja, podnijeti zahtjev za izdavanje obaveznog prekršajnog naloga, te predložiti pokretanje prekršajnog postupka.
 

Iz kategorije: Vijesti