Datum objave: 09. Studeni 2015

Stipe Petrina: MOST treba dobiti mjesto premijera, a mene ne zanima fotelja u Vladi

Šibenik News
Šibenik News

 

Nakon što je jasno da niti Zoran Milanović ni Tomislav Karamarko neće moći sastaviti Vladu bez MOST-a, čelnim ljudima treće najjače stranke u zemlji ne prestaju zvoniti mobiteli. Non stop ih zovu i HDZ-ovci i SDP-ovci. I jedni i drugi grčevito se bore da MOST prebace na svoju stranu, međutim u MOST-u nema nikakve histerije. Mirni su i staloženi iako prava izborna pobjeda pripada upravo njima, javlja index.hr.

Stipe Petrina nam je potvrdio kako je jasno da je MOST jedini pobjednik parlamentarnih zbora. " Moj stav je da bi trebalo osnovati vladu nacionalnog jedinstva u kojoj bi MOST mora dobiti mjesto premijera. Što se mene tiče, ja nemam ambiciju niti pretendiram na mjestu u Vladi. Ja ostajem na čelu Općine Primošten i sada mi je najvažnije da pronađem najbolji način kako ću obavljati tu i funkciju saborskog zastupnika, ali sigurno je da će se moj glas u Saboru čuti".

Jedan od glavnih MOST-ovih ljudi, Drago Prgomet u današnjem gostovanju na N1 televiziji ustvrdio je da će Most na reformama ustrajati čak i pod cijenu da mu bude "zadnje pojavljivanje na političkoj sceni, iako neće biti". "Tko želi prihvatiti suradnju s nama, mora biti spreman izgubiti iduće izbore. Mi smo spremni i na to", rekao je Drago Prgomet.

Iz kategorije: Vijesti