Datum objave: 30. Listopad 2015

Sutra polaganje vijenaca u čast poginulim atifašistima i 71. godišnjici pobjede nad fašizmom

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijenci u spomen na sve poginule antifašiste bit će položeni sutra, 1. studenog u Vodicama, kod osnovne škole, na mjestu gdje je trebao biti podignut spomenik antifašističke borbe, u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Vodica . To je na današnjoj konferenciji za novinare najavio Josip Zanze predsjednik te udruge. Pozvao je sve sugrađane grada Vodica isto kao i sve građane Šibensko - kninske županije kojima je na srcu antifašistička borba, da im se pridruže. Ime će biti obilježena i 71. obljetnica pobjede nad fašizmom.

„Bez antifašizma Europa nije Europa, a Hrvatska, bez njega, ne bi bila Hrvatska. Antifašizam drugog svjetskog rata treba shvatiti kao pokret protiv fašizma i nacizma, pokret utemeljen tada na najvišim demokratskim načelima i negaciji ideoloških postavki nacizma i fašizma“, istaknuo je.

Zanze je upozorio na spomenik žrtvama jugoslavenskog komunizma na vodičkoj rivi koji, kako tvrdi to nije:

„Za spomenik koji to i nije, govorimo jasno i glasno, voljeli bismo da ga nema, a kako je nažalost otkriven ovo ljeto najavljujemo da ćemo se o tomu očitovati za 100 dana kao što se 100 dana daje novim vladama. Do tada ima našu utihu glasa“, istaknuo je Zanze.
 

Iz kategorije: Vijesti