Datum objave: 29. Listopad 2015

Baranović pozvao sve stranke da reagiraju zbog sramotne privatizacije Primoštena

Diana Ferić
Diana Ferić

Nositelj liste Narodne stranke Reformisti i bivši saborski zastupnik Petar Baranović prozvao je sve stranke da se prije izbora izjasne što će poduzeti zbog privatizacijskog skandala oko hotela Primošten koja traje od 2002. godine.

 

Najavio je i podizanje kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja i zbog nerada državnih institucija.
Hrvatski fond za privatizaciju prodao je mađarskim investitorima Adriatic Islands Group 67 posto udjela hotela Primošten još u kolovozu 2002 godine za 1,6 milijuna kuna, a investitor se ugovorom obvezao da će u iduće tri godine uložiti 15 milijuna eura u rekonstrukciju hotela. U međuvremenu nije napravljeno gotovo ništa, a imovina tvrtke opterećena je dodatno desecima milijuna hipotekarnih kredita .

 

„Nekoliko puta sam tražio odgovor od nadležnih državnih institucija ubog čega ugovor nije raskinut, a nisam uspio dobiti niti kupoprodajni ugovor što je sramotno. Zato pozivam sve nositelje lista i pretendente za članove buduće Vlade, da odgovore imaju li namjeru konačno gospodariti državnom imovinom u interesu svojih građana“, naglasio je Baranović na današnjoj konferenciji za novinare.

 

Baranović se samo ukratko osvrnuo na svoju izbornu listu na kojoj se nalazi pet Šibenčanina. Naglasio je da očekuje dobru ocjenu za svoj rad u prethodnom mandatu. Šibenčani mogu osigurati svojim kandidatima barem dva zastupnička mjesta svojom podrškom.
-
 

Iz kategorije: Vijesti