Datum objave: 29. Listopad 2015

Polemika oko rada šibenskih dječjih vrtića u dvije smjene se nastavlja

Diana Ferić
Diana Ferić

Ženska inicijativa HNS-a koja je nedavno pokrenula akciju za uvođenje dvosmjenskog rada u dječje vrtiće u Šibeniku ne prihvaća obrazloženje Maja Gulin, ravnateljice gradskih vrtića da za tim nema potrebe. U novom priopćenju za javnost ističu da sadašnja organizacija rada u vrtićima ne zadovoljava potrebe roditelja

 

„Točno je da samo jedan gradski vrtić radi do 21 sat i to vrtić Građa. Nazvali smo taj vrtić i interesirali se o popodnevnom radu, pa smo dobili informaciju da grupa broji 23 djece te da je prostor jako mali i ne zadovoljava njihove potrebe. Uvjet upisa je da oba roditelja budu zaposlena te da sada nema slobodnih kapaciteta. Zainteresirani roditelji ne mogu dobiti niti pravodobnu informaciju jer na web stranici gradskih vrtića uočit će te da niti jedan vrtić ne radi nakon 16.30 sati-„, stoji u priopćenju ŽI HNS-a Šibenik.

 

Provodeći anketu među roditeljima ustanovili su, kako ističu da je najviše pritužbi upravo na to da se od roditelja zahtijeva da po djecu dođu do 16.00 sati, a radno vrijeme je do 16:30 .
Maja Gulin, ravnateljica GV-a Šibenik istaknula je kako se ankete za potrebama vrtićke djece oko upisa provode svake godine i dodaje.

 

„Podržavam svaku inicijativu roditelja, a pravo mjesto za promicanje tih ideja je upravo dolazak i razgovor što do sad od ŽI HNS-a Šibenik nije bio slučaj. Do sad mi se nitko od njih nije obratio s nikakvim upitom, a moram reći da, ako bude potreba da se popodnevni rad vrtića organizira drugačije i u većem obimu to će se i učiniti. Sve ovisi o anketama koje provodimo svake godine i provodit ćemo ih i dalje“, kazala je Maja Gulin.

Iz kategorije: Vijesti