Datum objave: 28. Listopad 2015

Dodijeljene zlatne plakete najuspješnijim tvrtkama u 2014. godini u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Capax, Zm-Vikom i Solaris – najuspješnije su tvrtke na području Šibensko kninske županije u 2014. Gdoini, a dana su im zlatne plakete i svečano dodjeljena na sjendici Gospodarskog vijeća održanoj u Solarisu.

Capax Šibenik nagrađen je u kategoriji malih trgovačkih društava. Tvrtka se bavi servisom jahti i lani je ostvarila dva milijuna eura prometa.
- Preko 95 posto prihoda ostvarujemo iz inozemstva, a svoje tvrtke imamo u Crnoj Gori i Albaniji. Pored servisa jahti, bavimo se i procjenama vrijednosti i šteta na jahtama – naglasio je Mario Banjkas, direktor te male profitabilne tvrtke koja danas zapošljava 15 djelatnika.

Nagradu mu je uručio Ivan Šoža, predsjednik županijske komore Šibenik.

Zm-Vikom nagrađen je u kategoriji srednjih tvrtki. Dio je Zagreb montaža Grupe koja zapošljava preko 1400 djelatnika i ostvaruje 100 milijuna eura prihoda godišnje. Projekti na kojima tvrtka trenutno radi su naftovod kopno-otok Krk, bazen na zagrebačkim Sveticama i radovi na zračnoj luci Pleso. Tvrtka Vikom ostvarila je lani 130 milijuna kuna prihoda, naglasio je Neven Martinec, član Uprave tvrtke.

Najboljoj srednjoj tvrtci nagradu je predao gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
Solaris Šibenik, dugogodišnji je dobitnik zlatne plakete u kategoriji velikih tvrtki. Goran Zrilić, direktor Solarisa, danas je predstavio po prvi put desetogodišnje usporedne poslovne rezultate.

- Ukupni prihodi Solarisa lani su iznosili 301 milijun kuna, dok su 2004. godine bili 85 milijuna kuna. U prošloj je godini ostvareno 830 tisuća noćenja dok ih je u 2004. godini bilo 384 tisuće. Broj zaposlenih povećan je sa 409 na 1062, a godišnje izdvajanje za plaće sa 18,4 na 63 milijuna kuna godišnje – naglasio je Zrilić.
U Solaris je dosada investirano 72 milijuna eura, od čega ove godine 27 milijuna eura. Goran Zrilić najavio je nedavan početak obnove hotela Jure, kojem će se povećati kapaciteti za novih 160 soba. Solarisu je nagradu uručio Ivan Škorić, podpredsjednik HGK, županijske komore Šibenik.

Županijska komora Šibenik od 1994. godine dodjeljuje zlatne plakete najuspješnijim tvrtkama. Pored uobičajenih parametara uspješnosti, vodi se računa i o pokazateljima za poslenosti, otvaranja novih radnih mjesta i zadovoljstvu djelatnika.
 

Iz kategorije: Vijesti