Datum objave: 27. Listopad 2015

Ukinuta presuda Paravinji, suditi će mu se po treći put jer nisu uspjeli dokazati silovanje

Šibenik News
Šibenik News

 

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Šibeniku Draganu Paravinji kojom mu je u ponovljenom suđenju bila potvrđena kazna od 40 zatvora za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Kričaka, u blizini Drniša, javlja HRT.

Vrhovni sud ne dovodi u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, a u obrazloženju se navodi da nije dokazano kako je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja. Time nije dokazana kvalifikacija teškog ubojstva zbog prikrivanja silovanja. Paravinji će se i treći put suditi u Šibeniku, no ovaj put pred sudskim vijećem u potpuno izmijenjenom sastavu.

Nakon izricanja presude Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović najavila je u ožujku podnošenje žalbe. HRT navodi kako je Giljanović rekla da će se žaliti jer smatra da Županijski sud nije pronašao nijedan novi dokaz u odnosu na poništeno suđenje, a unatoč tome je izrekao istu presudu.

Podsjetimo, ključni dokaz protiv Dragana Paravinje bile su snimke nadzornih kamera kojima je rekonstruirano njegovo kretanja na dan zločina, ali i tragovi krvi i sline Antonije Bilić pronađeni u Paravinjinu kamionu.

Iz kategorije: Vijesti