Datum objave: 27. Listopad 2015

Pritisak iz Kamenčića urodio plodom, iz Grada obećali da će u tjedan dana naći rješenje problema

Šibenik News
Šibenik News

 

Komisija od pet članova i to predstavnika; Udruge Kamenčići, Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika, Upravnog odjela za gospodarenje imovinom Grada Šibenika, Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac i predstavnika medija, kojeg će odrediti Hrvatsko novinarsko društvo, obići će prostore u kojima Kamenčići provode svoje projekte i u kojima Udruga radi, te raspoložive gradske prostore kako bi utvrdili odgovara li koji od njih potrebama Kamenčića.

Nakon zahtjeva Udruge Kamenčići da im se dodijeli na korištenje prostor u prizemlju zgrade TEF-a, odnosno gradski prostor koji bi odgovarao potrebama rada ove Udruge koja brine o djeci s posebnim potrebama i najtežim oblicima invaliditeta, a s obzirom na to da godinama njihov zahtjev nije riješen, Gradonačelnik Željko Burić je na današnjem sastanku s predstavnicima Udruge; prije svega roditeljima djece, u dobroj namjeri rješenja problema smještaja Udruge, predložio je formiranje komisije koja će, u roku od tjedan dana predložiti konačno rješenje.

Ako postojeći prostori ne zadovolje potrebe Udruge, Grad Šibenik će, kao i do sada, financirati troškove najma Udruzi odgovarajućeg prostora.

Uz prostor za rad, komisija će obići i gradske prostore koji bi mogli poslužiti u izložbene svrhe za prezentaciju radova korisnika Udruge te prodaju, a što će omogućiti i zapošljavanje osoba s poteškoćama u razvoju. U tom smislu predsjednica Udruge, gđa Sonja Ninić-Ševo, predložila je kao adekvatan, prostor iznad ateljea kipara Aleksandra Ale Guberine, a kojeg je udruga spremna sama urediti.

Rok za pregledavanje prostora je tjedan dana, nakon čega će prijedlog komisije biti predstavljen Povjerenstvu za upravljanje imovinom Grada i čime će dugogodišnji problem smještaja Udruge, koja bilježi sve veći broj članova i širi djelatnosti, biti riješen.

Članovi Udruge kao jednu od opcija predložili su i darovanje Udruzi gradskog zemljišta na kojem bi donacijskim sredstvima iz temelja izgradili nove prostore, a što je gradonačelnik ocijenio najboljim rješenjem, te predložio da se i o toj temi konkretno porazgovara unutar nadležnih odjela.

Idući sastanak zakazan je točno za tjedan dana; u utorak u 9 sati na kojem bi se trebalo donijeti konačnu odluku i pronaći rješenje ovog pitanja.

 

Iz kategorije: Vijesti