Datum objave: 26. Listopad 2015

Županijski radio Šibenik i tvrtka Moć komunikacije osnivaju prvi šibenski medijski klaster

Šibenik News
Šibenik News

 

Osnivanje medijskog klastera, prvog takve vrste u Šibensko – kninskoj županiji cilj je uspostavljanja poslovne suradnje između triju lokalnih medija – Županijskog radio Šibenika te časopisa Volim Šibenik i portala Šibenik News koja je danas predstavljena na konferenciji za novinare održanoj u prostoru Hrvatskog novinarskog društva u Šibeniku. 

O tomu su govorili Goran Prgin, vlasnik većinskog udjela u Županijskom radio Šibeniku i Diana Ferić, vlasnica i direktorica tvrtke Moć komunikacije d.o.o.. U skladu s potpisanim Ugovorom o poslovnoj suradnji Dianu Ferić je Skupština Županijskog radio Šibenika nedavno izabrala za direktoricu tog radija. Goran Prgin je na konferenciji za novinare obrazložio zašto je propao projekt ulaska Županijskog radio Šibenika u mrežu Hrvatske radio televizije. „Udruživanje sa srodnim medijima način je na koji želimo racionalizirati troškova poslovanju obiju tvrtki, bolje se pozicionirati na marketinškom tržištu i ojačati novinarske kompetencija naspram utjecaja političkih i gospodarskih centara moći“, kazao je Goran Prgin dodajući da se želi i raditi na jačanju brenda Županijskog radio Šibenika koji je jedna od šibenskih institucija.

Taj radio mijenja dosadašnju koncepciju uglavnom glazbenog, formatiranog radija i okreće se potrebama i interesima lokalne zajednice i programu u kojem će se svakodnevno slijevati sve što se događa u Županiji, a i glazbeni profil bit će promijenjen i prilagođen glazbenom ukusu slušatelja kojima se taj radio obraća.

Iz kategorije: Vijesti