Datum objave: 23. Listopad 2015

Anketa žena HNS -a potvrdila da Šibenčani žele da vrtići rade u dvije smjene

Diana Ferić
Diana Ferić

Samo se 23 ispitanika izjasnilo protiv toga da bi vrtići u Šibenik morali raditi u dvije smjene od njih ukupno 450 koji su ispunili anketu potpisivanje koje je organizirala Ženska inicijativa HNS –a, a o rezultatima su javnost dana izvijestile Suzana Miljak , predsjednica Ženske inicijative HNS –a Šibenik i Ranka Grubišić, predsjednica županijske ženske inicijative.

 

„ To pokazuje da potrebe za tim postoje pa se ne slažemo s gradonačelnikom Burićem koji je novinarima izjavio kako anketa nema smisla i da bi dvosmjenski rad vrtića iziskivao dodatne, a nepotrebne troškove u gradskom proračunu. Cilj akcije bio je zatražiti mišljenje roditelja djece vrtićke dobi i zainteresiranih sugrađana trebaju li vrtići raditi u dvije smjene odnosno trebaju li se koristiti njihove usluge u popodnevnoj smjeni, a akciju smo provodili tako da smo dijelili letke roditeljima. Anketa je bila anonimna , neobvezujuća i informativnog karaktera“, izjavile su predstavnice HNS –a.

 

Dodale su kako će HNS – ov vijećnik u Gradskom vijeću grada Šibenika predložiti da vrtići rade u dvije smjene.

 

„Smatramo da Grad to može i mora financirati jer ako može kreditirati šibenski nogometni klub može osigurati i novac za rad barem dviju teta u poslijepodnevnoj smjeni u svakom gradskom vrtiću. Ne umanjujemo važnost sporta, ali smatramo da je puno važnije zadovoljiti potrebe najmlađih, tim više što se i izborni program HDZ –a koji je vladajući u Gradu Šibeniku temelji a demografskoj obnovi“; zaključila je Suzana Miljak.
 

Iz kategorije: Vijesti